Welke voorbereidingen moet ik treffen?

Image
Image

Voor een optimaal resultaat dient u de zoden op een goed voorbewerkte ondergrond te leggen, die voldoende vocht en voedingstoffen bevat.

Frezen, Bodemverbeteraar, Gazonstart, Bodemtest & Walsen

Frezen/spitten: Bewerk de ondergrond met tuinfrees en of een schep, ga net zolang door totdat je een kruimelige toplaag hebt om te bewerken. Verwijder al het onkruid, stenen en grove kluiten. Vlak de bewerkte grond uit en maak gebruik van een tuinwals om de ondergrond aan te drukken. 

Bodemverbeteraar: Voor een betere bewerkbaarheid van de grond kunt u overwegen bemeste tuinaarde of een bodemverbeteraar door de toplaag heen te mengen. 

Gazonstart: Voor een snelle aanhechting van de zoden kunt u vlak voor het leggen voeding korrels toedienen. Het advies is om vervolgens om de 8 tot 10 weken (maarten t/m augustus) gazonbooster te strooien om de groei en dichtheid constant te houden.

Bodemtest: Om er zeker van te zijn dat de zuurtegraad van de ondergrond op peil is kunt u overwegen een bodemtest uit te voeren. Vrij eenvoudig kunt u bepalen of de grond zuur, neutraal of te rijk is.

Walsen: Nadat u de graszoden heeft gelegd kunt u met een tuinwals het gazon aanwalsen en alle naden goed aandrukken. Zet vervolgens de sproeier aan en bij extreem droog weer overvloedig water geven! 

Image

Hoi! Klik op de link Klaver Graszoden om te chatten via WhatsApp of stuur een e-mail naar info@klaver-graszoden.nl

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page

Footer 2 Linkjes Naw

Image
De Beulakker 1
1676 GM TWISK

Tel: 0227-540229
Fax: 0227-547040
E: info@klaver-graszoden.nl
Image
Image