Januari t/m Maart

Image

Rust en ph bodemtest

In de wintermaanden heeft het gazon een rustperiode. Betreed het gazon zo min mogelijk, dit voorkomt dat de bodem dichtslaat en dat uw gazon beschadigd word.

Gebruik de wintermaanden om uw tuingereedschap in orde te maken, bijvoorbeeld de messen opslijpen van uw grasmaaier. Het maaien van uw gazon met een bot mes kan leiden tot schade aan uw gazon.

Maak verder gebruik van een Ph-bodemtest om de zuurtegraad van uw gazon te bepalen. De ideale Ph waarde is tussen de 5.5 en 6.5. Mocht dit lager dan 5.5 zijn dan strooit u kalk. Is dit hoger dan 6.5 dan strooit u zure meststof.

Image

Maart t/m Mei

Verticuteren, Bemesten, Beluchten & Doorzaaien

Het hangt van het weer af wanneer u onderhoud pleegt aan uw gazon.
Het heeft namelijk temperatuur nodig rond de 15 graden zodat het graszaad gaat kiemen en en de meststoffen gaan werken.

Verticuteren: u gaat pas gaat verticuteren wanneer er een viltlaag aanwezig is of mosvorming ontstaat. Is dit niet het geval, ga dan beslist niet verticuteren! Je haalt namelijk structuur van het gazon uit zijn verband en het is gewoonweg niet nodig als u structureel onderhoud uitvoert. 
Mocht u toch besluiten om te gaan verticutren dan is het advies: Verticuteren, doorzaaien, bemesten & kalk strooien.

Bemesten: Wanneer de temperaturen begint te stijgen, is het zaak om uw gazon te bemesten met gazonbooster. Ons advies is om uw gazon om de acht tot tien weken (van maart t/m september) van gazonbooster te voorzien. Zo houdt u de groei constant, dichtheid en behoudt u de donkergroene kleur van uw gazon. Op deze manier heeft onkruid weinig tot geen kans om te kiemen en te ontwikkelen.

Beluchten: Het beste voor uw gazon is dit eenmaal per jaar te doen. Zo krijgen de wortels meer ruimte om te groeien en brengt u zuurstof in de ondergrond. Ook zal het water hierdoor sneller weglopen. 
 
Doorzaaien: Wanneer uw gazon kale plekken heeft opgelopen of als u besloten heeft uw gazon te verticuteren, dan is het zaak om uw gazon door te zaaien. Zaai uw gazon door met Ravot graszaad.  Zorg dat u de kale plekken opruwt met een hark, vervolgens graszaaid strooit en dit bedekt met een laagje (bemeste) tuinaarde
 
Strooi vervolgens anti mos 3 in 1 over uw gehele gazon en zet de tuinslang circa 10 minuten aan.
Wanneer het meer dan 15 graden is zult u zien dat het graszaad kiemt, de meststoffen slaan aan en uw gazon loopt weer mooi dicht.
Image
Image

Juni t/m augustus

Image

Bemesten, Watergeven  Anti Onkruid

Bemesten:  Ons advies is om uw gazon om de acht tot tien weken (van maart t/m september) van gazonbooster te voorzien. Zo houdt u de groei constant, dichtheid en behoudt u de donkergroene kleur van uw gazon. Op deze manier heeft onkruid weinig tot geen kans om te kiemen en te ontwikkelen.

Water geven: 
In de zomer maanden kan het extreem droog zijn. Hierdoor krijgt het gras een schrikreactie en gaat alle energie naar de wortel. Dit verklaart de gele gloed die ontstaat. Om dit te voorkomen dient u uw gazon overvloedig water te geven: 20 liter per m2 (dit zijn twee emmers water), gedoseerd over de dag.

Anti-onkruid: h
eeft u last van onkruid zoals paardenbloemen, heermoes, distels, etc, gebruik dan Genoxzone zx of primstar. Dit mengt u met water en spuit u over het gazon. Dit zal al het tweezaadlobbig aanpakken en uw gazon, wat eenzaadlobbig is, zal blijven staan. Let wel op: lees gebruiksaanwijzing zorgvuldig!

September t/m november

Najaars-behandeling, Beluchten, Bodemtest

Najaarsbehandeling: het is belangrijk om van augustus t/m november een najaarsbehandeling te strooien. Zo gaat de mat met voldoende voeding, sterk de winter door tot aan het voorjaar. Hiermee behoudt u ook de donkergroene kleur.

Beluchten: Ons advies is om dit eenmaal per jaar te doen. Heeft u het niet in het voorjaar gedaan, doe het dan in het najaar. Zo krijgen de wortels meer ruimte om te groeien en brengt u zuurstof in de ondergrond. Ook zal het water hierdoor sneller weglopen. 

Bodemtest: Maak gebruik van een Ph-bodemtest om de zuurtegraad van uw gazon te bepalen. De ideale Ph waarde is tussen de 5.5 en 6.5. Mocht dit lager dan 5.5 zijn dan strooit u kalk. Is dit hoger dan 6.5 dan strooit u zure mest stof.
 
Rust

In de maanden die volgen dient u uw gazon zo min mogelijk te betreden.
Hark zoveel mogelijk bladeren van uw gazon.
Maai het gras medio november voor de laatste keer op een hoogte van circa 4 cm.

En haal vervolgens de producten die u nodig hebt alvast in huis voor een volgend seizoen!

Image
Image

Hoi! Klik op de link Klaver Graszoden om te chatten via WhatsApp of stuur een e-mail naar info@klaver-graszoden.nl

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page

Footer 2 Linkjes Naw

Image
De Beulakker 1
1676 GM TWISK

Tel: 0227-540229
Fax: 0227-547040
E: info@klaver-graszoden.nl
Image
Image