Belangrijke punten:Beluchtenverticuterenbemesten kalkmaaienwatergevenvoor een gezond gazon

Voor al uw producten kunt bij ons terecht in de winkel of bestel via de

Gazon kalender

Januari t/m Februari

Rust en ph bodemtest

In de wintermaanden heeft het gazon een rustperiode. Betreed het gazon nu zo min mogelijk, dit voorkomt dat de bodem dichtslaat.

Gebruik de wintermaanden om uw tuingereedschap in orde te maken, bijvoorbeeld het opslijpen van de messen van uw grasmaaier. Dit word vaak "vergeten" of niet gedaan waardoor uw gazon schade kan oplopen.

Maak verder gebruik van een Ph-bodemtest om de zuurtegraad van uw gazon te bepalen. De ideale Ph waarde is tussen de 5.5 en 6.5. Mocht dit lager dan 5.5 zijn dan strooit u kalk. Is dit hoger dan 6.5 dan strooit u zure mest stof.

Januari t/m Februari

Maart t/m Mei

Bemesten, Beluchten, Verticuteren

Verticuteren: u gaat pas gaat verticuteren wanneer er een viltlaag aanwezig is of mosvorming ontstaat. Is dit niet het geval, ga dan beslist niet verticuteren! Je haalt namelijk structuur van de grond uit zijn verband en het is gewoonweg niet nodig als u structureel onderhoud uitvoert. Is verticuteren toch nodig dan kunt u voor het huren van verticuteermachine bij ons terecht. 

Bemesten: Wanneer de temperaturen begin maart stijgen, is het zaak om uw gazon te bemesten met gazonbooster. Ons advies is om uw gazon om de acht tot tien weken van voeding te voorzien. Zo houdt u de groei constant en behoudt u de donkergroene kleur van uw gazon. Ook heeft onkruid weinig tot geen kans om te ontwikkelen.

Beluchten: wat veel onderschat wordt maar zeer belangrijk is. Zo krijgen de wortels meer ruimte om te groeien en brengt u zuurstof in de ondergrond. Ook zal het water hierdoor sneller weglopen. Voor een grote tuin kunt u bij ons een beluchtingsmachine huren. Heeft u een kleine tuin ga dan ouderwets met klompen en spijkers gaten prikken in uw gazon.

Juni t/m Augustus

Watergeven, Doorzaaien, Anti Onkruid

Doorzaaien: mocht uw gazon kale plekken bevatten en bent u vergeten om in het vroege voorjaar te bemesten, dan kunt u het beste uw gazon doorzaaien. Zorg ervoor dat u de toplaag opruwt met een hark en meng het graszaad in de toplaag. Druk het vervolgens aan met een tuinwals of een brede plank.

Water geven: 
In de zomer maanden kan het extreem droog zijn. Hierdoor krijgt het gras een schrikreactie en gaat alle energie naar de wortel. Dit verklaart de gele gloed die ontstaat. Om dit te voorkomen dient u uw gazon overvloedig water te geven: 20 liter per m2 (dit zijn twee emmers water), gedoseerd over de dag.

Anti-onkruid: h
eeft u last van onkruid zoals paardenbloemen, heermoes, distels, etc, gebruik dan Genoxzone zx. Dit mengt u met water en spuit u over het gazon. Dit zal al het tweezaadlobbig aanpakken en uw gazon, wat eenzaadlobbig is, zal blijven staan. Let wel op: lees gebruiksaanwijzing zorgvuldig!

Juni t/m Augustus

Juli t/m November

Najaars-behandeling, Beluchten, Bodemtest

Najaarsbehandeling: het is belangrijk om van augustus t/m november een najaarsbehandeling te strooien. Zo gaat de mat met voldoende voeding en sterk de winter in en heeft het voeding  tot aan het voorjaar. Hiermee behoudt u ook de donkergroene kleur.
Beluchten: wat vaak onderschat wordt, maar zeer belangrijk is. Zo krijgen de wortels meer ruimte om te groeien en brengt u zuurstof in de ondergrond. Ook zal het water hierdoor sneller weglopen. Voor een grote tuin kunt u bij ons een beluchtingsmachine huren. Heeft u een kleine tuin ga dan ouderwets met klompen en spijkers gaten prikken in uw gazon.

Maak verder gebruik van een Ph-bodemtest om de zuurtegraad van uw gazon te bepalen. De ideale Ph waarde is tussen de 5.5 en 6.5. Mocht dit lager dan 5.5 zijn dan strooit u kalk. Is dit hoger dan 6.5 dan strooit u zure mest stof.

November t/m Februari

Rust

In deze maanden dient u uw gazon zo min mogelijk te betreden.
Hark zoveel mogelijk bladeren van uw gazon.
Maai het gras begin november voor de laatste keer op een hoogte van circa 4 cm, zo heeft de grasmat voldoende bescherming tot aan het voorjaar.

November t/m Februari

Hoi! Klik op de link Klaver Graszoden om te chatten via WhatsApp of stuur een e-mail naar info@klaver-graszoden.nl

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page
Image
De Beulakker 1
1676 GM TWISK

Tel: 0227-540229
Fax: 0227-547040
E: info@klaver-graszoden.nl

Linkjes

Image

Informatie